“Busenkel” app pilottestas i Göteborg

“Busenkel” app pilottestas i Göteborg

“Busenkel” app pilottestas i Göteborg

9 / 5 - 2019

IST Home Skola är en del i en serie appar/tjänster som förenklar nutidens föräldraskap. Appen underlättar bland annat frånvarorapportering och möjliggör för en smidigare kommunikation vid till exempel lämning och hämtning.

Genom IST Home Skola kan föräldrar lämna in barnens vistelseschema och smidigt göra frånvaro- och ledighetsanmälan på ett och samma ställe.

"Att kunna få en tydlig överblick över ens barns dagar och bli notifierad när till exempel farmor har hämtat på förskolan underlättar för många. Kan man dessutom göra detta i en bra paketering som är intuitiv har man kommit långt," säger Mikael Adlers, chef på IST Home.

"Busenkelt"

Appen testas och utvärderas just nu på flera förskolor i Göteborg med goda resultat. Bland kommentarerna från användare på Låssby Förskola (se bild) nämns bland annat: ”Det fungerade bra och var smidigt att lägga in tiderna”, ”Man behöver ingen manual och det bara funkar”  och ”Det var busenkelt.”

En del av IST Home

Tillsammans med andra appar och tjänster från IST Home kan många delar av livet synkas genom ett nätverk kring barnet. Kommunikationen hem och skola, barnens schema, veckobrev och saker som vem som ska köra till träningen kan enkelt överblickas och planeras.

IST Home Skola kommer framöver att lanseras i de kommuner som har IST Administration och IST Lärande. Läs mer om appen och se hur den fungerar i praktiken på www.isthome.se/skola.