Daglig Dialog - Hold modus
Hold-modus gjelder for en fysisk enhet (nettbrett, mobiltelefon, pc), og gjør at du slipper å logge deg inn for å utføre daglige arbeidsoppgaver, eller se informasjon om barna. Hold-modus visningen aktiveres for å begrense mulighet og innsyn til informasjon og funksjonalitet, slik at enheten kan håndteres av ansatte som ikke har tilknytning/tilgang.
Aktivere Hold-modus
Når du aktiverer Hold-modus får du mulighet til å velge hvilken enhet og avdeling som skal inkluderes i Hold-modus. Dette gjør du i nedtrekksmenyen øverst til høyre.
-
Gå til Oversikt
-
Du kan enten først velge barnehager / enheter / avdelinger i nedtrekksmenyen øverst til høyre - eller du kan gjøre dette valget i neste steg
-
Klikk på navnet ditt øverst i høyre hjørne
- Klikk på Aktiver Hold-modus
- Om du ikke valgte enheter i punkt 2, kan du fra nedtrekksmenyen i aktiveringsbildet velge barnehager / SFO-enheter / avdelinger som skal benyttes i Hold-modus
- Klikk på Aktiver Hold-modus

Funksjonalitet som er tilgjengelig i Hold-Modus
- Inn- og utsjekk av barn
- Se avlevering og hentetid
- Se hvor mange barn som er til stede, ikke til stede og forventes å komme.
- Henteavtaler vises også i Hold-Modus.
- Steder - registrere barn på ulike steder/soving
- Tellelister
Sortering i Hold-modus
- I nærværlistene sorteres barn etter hvem som skal sjekkes ut først i løpet av dagen (ut ifra oppholdstiden som er registrert på barnet). Deretter skjer sortering i henhold til kronologisk hendelse.
- Dersom flere barn har samme hentetid sorteres barna etter fornavn.
- I Ikke tilstede-listen sorteres barn etter hvilke som skal sjekkes inn først (ut ifra oppholdstiden som er registrert på barnet). Deretter skjer sortering av barn som ikke er ventet i dag, eller som mangler oppholdsplan, etter fornavn.
- Dersom flere barn har samme tidspunkt for innsjekking sorteres det etter fornavn.
For barn som ikke er planlagt å komme i dag, eller som mangler oppholdsplan, får du et varsel dersom du forsøker å sjekke inn barnet. Meldingen spør om du ønsker å avslutte et eventuelt planlagt eller ikke planlagt fravær som er registrert på barnet, med kontrollspørsmål om du vil fortsette. Du velger Fortsett dersom du ønsker å sjekke inn barnet på tross av et event. registrert fravær / fri.
Avslutte Hold-modus
For å avslutte Hold-modus og gå tilbake til all funksjonalitet i Daglig Dialog, må du eller en annen ansatt logge inn på nytt.
Hold-modus er aktivt i 48 timer fra en ansatt med tilgang til Daglig Dialog har aktivert dette. Det trenger ikke være samme person som aktiverte Hold-modus som avslutter Hold-modus.