Pressmeddelande 2017-05-17

Pressmeddelande 2017-05-17

IST-ledare på topplistan över Framtidens kvinnliga ledare

17 / 5 - 2017

IST:s Louise Bagewitz placerar sig på topplistan över Framtidens kvinnliga ledare för andra året i rad. Bakom listan står chefsorganisationen Ledarna.

– Det är fantastiskt roligt att bli belönad för det jag brinner för, att motivera och engagera mina medarbetare. För mig handlar ledarskap i första hand om att skapa förutsättningar för andra att växa och utvecklas och på det sättet utveckla verksamheten, säger Louise Bagewitz, CIO och Head of Business Support på IST.

Goda förebilder
Ledarna rankar för elfte året landets 75 främsta unga kvinnor som nått chefspositioner. Årets lista toppas av Therese Lundstedt, vd för Aktieinvest. IST:s Louise Bagewitz hamnar på 14:e plats på listan. Syftet med utmärkelsen är att bland annat att belysa vikten av en jämställd chefsmarknad och lyfta fram framstående unga kvinnliga chefer som goda exempel och förebilder. ”Kvinnorna på listan är inte bara goda förebilder för andra unga kvinnor, utan för alla som sitter på en ledande position”, skriver Ledarna i ett pressmeddelande.

Driver IT-agendan
På IST driver IT-agendan som företagets CIO och i rollen som Head of Business Support ansvarar hon för företagets centrala stödfunktioner, som till exempel HR, Legal, Administration, Security och Procurement.

– IST växer kraftigt just nu och min uppgift är att se till att alla funktioner är rustade för detta. Här är ledarskapet en nyckelfaktor – alla medarbetare måste känna sig delaktiga. Jag tror att en av mina styrkor är att vara närvarande, lyssna av och kommunicera löpande och det är även ledaregenskaper jag själv värdesätter, säger hon.

Prisutdelare
Inspiratör och föreläsare på Ledarnas gala var en annan av IST:s ledare – Anna Brynås, som förra året utsågs till Framtidens kvinnliga ledare 2016 med en förstaplacering på samma lista. 

– För att motivera fler kvinnor, gärna redan i unga år, att bli ledare måste befintliga lyftas fram och uppmärksammas. Just synliggörandet är en viktig del när det kommer till att öka andelen kvinnliga ledare, säger Anna Brynås, ansvarig för verksamhetsområdet IST Home.

Louise Bagewitz och Anna Brynås ingår båda i IST:s ledningsgrupp som idag består av hälften kvinnor, hälften män.

Louise Bagewitz

Anna Brynås

Mer om Louise Bagewitz
Louise Bagewitz är 36 år och utbildad civilekonom med examen från Handelshögskolan i Stockholm. Även 2016 var hon med på Ledarnas lista över Framtidens kvinnliga ledare. Samma år utsågs hon till en av landets Svenska Supertalanger av Veckans Affärer.

För mer information, kontakta
Louise Bagewitz, CIO och Head of Business Support, louise.bagewitz@ist.com, 0706-386 407
Anna Brynås, Head of Business Unit Home, anna.brynas@ist.com, 0720-64 92 66

IST är Nordens största leverantör av IT-lösningar för skola och barnomsorg och har haft ett nära samarbete med skolan i mer än 30 år. Målet är att förbättra vardagen och verksamheten för lärare, elever och föräldrar med hjälp av smartare IT-lösningar och värdeskapande tjänster. Huvudkontoret finns i Växjö, med ytterligare kontor i Stockholm, Linköping, Oslo och Roskilde. Företaget har idag omkring 300 anställda varav ungefär hälften har en bakgrund inom skola och pedagogik.