IST and MIT Education Solutions to secure school payments

IST and MIT Education Solutions to secure school payments

IST and MIT

20 / 3 - 2018

Edtechföretaget IST och irländska samarbetspartnern MIT Education Solutions har vunnit ett ramavtal som innefattar betalningslösningar för 4 000 irländska skolor. Avtalet, som har ett potentiellt värde om 10 miljoner euro, innebär att både skolor och föräldrar nu får tillgång till digitala lösningar för hantering av skolavgifter.

Upphandlingen är ett initiativ av den irländska regeringen inom ramen för arbetet med att göra både skolan och samhället i stort kontantlöst. Själva ramavtalet har utformats av irländska utbildningsdepartementet och gäller samtliga Irlands skolor på grundskole- och gymnasienivå. Totalt berörs över 900 000 elever.

Strategiskt viktig affär
– Vi ser det som en strategiskt mycket viktig affär eftersom det öppnar upp för en dialog med väldigt många skolor, på en för oss helt ny marknad. Med en bred portfölj och lång erfarenhet när det gäller digitaliseringen av utbildningssektorn ser vi en stor möjlighet att erbjuda många fler tjänster som kan komma de irländska skolorna till nytta, inte minst vårt erbjudande inom administration och lärande, säger Mikael Wahlberg, Head Of Marketing & Sales, IST Products.

Själva utbildningen på Irland är kostnadsfri men familjerna får många gånger stå för skolböcker, skoluniform, utflykter, skollunch, skolmaterial och liknande. Upphandlingen gäller en digital betalningslösning där skolorna kan administrera dessa avgifter och koppla till betalningarna. Via verktyget kan skolorna distribuera information och avier till föräldrarna som i sin tur kan betala på ett säkert och användarvänligt sätt.

Digitaliseringen ställer krav på rätt verktyg
– Irländska utbildningssektorn står inför en omfattande förändring i och med den pågående digitaliseringen. För att matcha detta behövs både expertis och ett brett utbud av innovativa och mångsidiga verktyg för allt från betalningar till lärande och administration. Med IST i ryggen kan vi leverera lösningar som kommer både skolor, elever och deras föräldrar till gagn, säger Seamus Morris, vd och grundare av MIT Education Solutions.

Förutom IST och MIT Educations Solutions är ytterligare två aktörer upphandlade. Ramavtalet gäller i fyra år. Om 70 procent av skolorna inte hunnit ta del av erbjudandet inom tre år förlängs avtalet ytterligare två år.

Läs mer:
¬ Irländska utbildningsdepartementets pressrelease om satsningen
– IST och MIT Education Solutions inledde partnersamarbete under 2017

Om MIT Education Solutions
MIT har levererat programvaror och tekniklösningar till den irländska utbildningssektorn sedan 2007. Företaget, som är marknadsledande inom segment som antagningshantering och betalsystem för skolor, är en helhetsleverantör av administrativa system och eLearning-verktyg. Hög säkerhet, stabilitet och integrationsmöjligheter är kännetecken för MIT Education Solutions plattform. Läs mer på www.mit.ie.

För mer information, kontakta
Mikael Wahlberg, Head Of Marketing & Sales IST Products, mikael.wahlberg@ist.com, +46 709 850 272
Seamus Morris, vd MIT Education Solutions, smorris@mit.ie, +35 386 153 77 47