Pressmeddelande

Pressmeddelande

IST värvar Patrik Eide

22 / 3 - 2018

IST värvar Patrik Eide
Edtechbolaget IST stärker den svenska organisationen med Patrik Eide som ny försäljningschef.
Patrik kommer närmast från en roll som försäljningschef på Liber AB, där han bland annat byggt upp företagets digitala erbjudande gentemot kommuner, skolor och elever. Han har även en bakgrund som lärare och rektor.

– IST är inne i en mycket intressant fas där jag tror att det kommer att vara en spännande och utvecklande resa framöver. Jag brinner verkligen för digitaliseringen av skolan och värdet av detta, samtidigt som jag tagit del av de utmaningar som övergången för med sig. Jag ser fram emot att bistå IST, och IST:s kunder, i detta viktiga arbete, säger Patrik Eide.
 
Bakgrund i skolan
Patrik Eide har lång erfarenhet såväl från edtechbranschen som skolvärlden. Han kommer närmast från läromedelsföretaget Liber, där han de senaste åren varit försäljningschef och drivit och utvecklat affären och köpprocessen mot såväl kommun och skola som enskilda användare. Han har även jobbat många år som lärare och rektor på olika skolor i Stockholmsområdet. 

Rekryteringen är ytterligare ett steg för IST att fullt ut förankra positionen som helhetsleverantör av lösningar inom administration och lärande.

– Det är viktigt att vi på IST stöttar användandet, det är då värde skapas som leder till ökat lärande och bättre resultat, säger Patrik Eide.

”Blir en viktig kugge framåt”
Patrik Eide började sin nya tjänst den 12 mars 2018 och kommer att ansvara för försäljningen på den svenska marknaden.

– Patrik har precis den profil och bakgrund som vi söker. Han kommer att bli en viktig kugge i vår fortsatta expansion och vi är väldigt glada och stolta över att han vill vara med och utveckla vårt erbjudande för en digital skola tillsammans med oss, säger Björn Andersson, vd IST Sverige.

Fem miljoner användare
IST är med sina cirka fem miljoner användare Skandinaviens ledande edtech-företag inom administration, lärande och schema med hemmamarknader i Skandinavien och Tyskland. Företaget har de senaste åren genomfört flera omfattande förändringar av både organisation och erbjudande för att möta behoven från nya målgrupper i samhället, bland annat med ett unikt lärerbjudande.

För mer information, kontakta
Patrik Eide, försäljningschef IST Sverige, patrik.eide@ist.com, +46 709 980 243
Björn Andersson, vd IST Sverige, bjorn.andersson@ist.com, +46 703 840 505