Pressmeddelande

Pressmeddelande

IST som helhetsleverantör av digitala lösningar

28 / 3 - 2018

Sju kommuner i Kongsbergregionen i Norge väljer edtechbolaget IST som helhetsleverantör av digitala lösningar för förskola och skola.

– Vi är glada över att få leverera en digital helhetslösning som både innefattar lösningar för lärande och administration. Kongsbergregionen har som ambition att utveckla skolan, förbättra kvaliteten och göra eleverna redo för en mer digital framtid och det känns mycket bra att kunna vara med och bidra till detta, säger Tove Torstensson, Head of Business Region Norway på IST.

I det femåriga avtalet ingår att leverera lösningar för både IST Administration och IST Lärande till de sju Kongsbergkommunerna Rollag, Nore och Uvdal, Kongsberg, Flesberg, Hjartdal, Notodden och Tinn.

 Totalt handlar det om 35 skolor och 31 kommunala förskolor – eller drygt 12 000 barn och elever och cirka 12 000 lärare, administratörer, skolledare och föräldrar – som kommer att få användning av tjänster kopplade till systemet.

Bygger på Microsoft
IST Lärande är fullt integrerat med Microsoft Office365 Education och läraren får även tillgång till övriga applikationer som IST erbjuder kring lärprocessen. 

Det gör det till ett smidigt och effektivt verktyg i undervisningen. Integrationen med Microsoft är också viktig ur den aspekten att eleverna får nytta av de kunskaper de förvärvar även när de kommer ut i arbetslivet, säger Magnus Telehagen, Regional Product Manager på IST.

Omfattande upphandling
IST vann upphandlingen, en så kallad innovativ upphandling, i konkurrens med flera andra mjukvaruleverantörer. Kriterierna leverantörerna bedömdes utifrån var Funktioner och behov, Teknisk arkitektur, Pris och Implementering/utbildning. IST gjorde bäst ifrån sig av alla leverantörer som deltog i upphandlingen och valdes utifrån detta.

 – Vi har lyckats bygga en lösning som svarar upp till våra kunders behov och ger ett kraftfullt stöd för kommunikation mellan elever, vårdnadshavare, lärare och skolledare. Vår målsättning är att fortsätta den utvecklingen i takt med att den nya digitala skolan växer fram, säger Magnus Telehagen.

Ledande i Skandinavien
IST är den ledande leverantören av IT-lösningar för skola och barnomsorg i Skandinavien. Företaget har idag en marknadsandel  bland de norska kommunerna på cirka 60 procent och bland gymnasieskolorna är andelen som använder IST:s lösningar ännu högre, över 90 procent.

 
IST Administration och IST Lärande
IST Administration förenklar samverkan mellan de roller som leder och administrerar den dagliga verksamheten i skolan. Systemet skapar tydliga och effektiva arbetsflöden och säkerställer effektiv och bra kommunikation mellan hem och skola. IST Lärande är en lärplattform som förbättrar samverkan mellan lärare och elev, genom fullt integrerade verktyg för planering, bedömning och omdöme. Tillsammans bildar produkterna den helhetslösning som IST erbjuder lärare, elever, föräldrar och skolledare inom administration och lärande.

För mer information, kontakta
Magnus Telehagen, Regional Product Manager, Business Region Sweden, IST, magnus.telehagen@ist.com, +46 470 70 71 12
Tove Torstensson, Head of Business Region Norway, IST, tove.torstensson@ist.com, +47 91 80 91 22