IST och Microsoft

IST och Microsoft

IST och Microsoft i nytt samarbete kring skolan

9 / 5 - 2018

Skolans digitaliseringsresa fortsätter. IST och Microsoft inleder nu ett partnerskap som syftar till att förbättra den digitala lärandemiljön i landets skolor. Första steget är en integration mellan skolprodukterna IST Lärande och Office 365 Education/OneNote.

– För att skapa en fungerande digital lärmiljö spelar både digitala verktyg och kunskapsutveckling en viktig roll. Eftersom många skolor använder Microsofts och IST:s produkter känns det fantastiskt bra att vi nu kan samarbeta och erbjuda en gemensam lösning, säger Oskar Schröder, Head of Business Unit Labs på IST.

Många fördelar

OneNote, som ingår i plattformen Microsoft Office 365, är en digital anteckningsbok för att organisera och samarbeta elever och lärare emellan. I och med integrationen kopplas lösningen ihop med lärplattformen IST Lärande och svenska skolans läroplan. Elever och lärare interagerar och producerar innehåll i Microsoft Office 365/OneNote, samtidigt som de via IST Lärande hanterar planering, uppföljning och dokumentation av elevens prestationer.

– Det är viktigt att den teknik som används i klassrummet främjar både lärande och kreativitet. Samarbetet mellan IST Lärande och Microsoft bidrar till just detta genom att öppna upp för nya sätt att samarbeta och utvecklas i en digital lärandemiljö. Med OneNote kan lärare och elever planera och följa upp undervisningen på ett smart sätt, säger Joke Palmkvist, affärsområdeschef skola och högre utbildning på Microsoft i Sverige.

Lärarna kan göra allt från att dela ut uppgifter till att utvärdera eleverna på ett strukturerat sätt via systemet. Eleverna kan exempelvis få sina uppgifter, lämna in dem när de är klara och ta del av lärarens omdömen på en och samma plats.

– Det finns många fördelar, inte minst frigör det tid för lärarna att ägna sig åt lärandet och eleverna. Integrationen med Microsoft är också viktig i den aspekten att eleverna får nytta av de kunskaper de förvärvar även när de kommer ut i arbetslivet, säger Tommy Eklund, CEO på IST.

IST Lärande

IST Lärande är en lärplattform som förbättrar samverkan mellan lärare, elever, vårdnadshavare och rektorer, genom fullt integrerade verktyg för planering, bedömning, omdöme och kommunikation.

Om Microsoft

Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molnstjänster, programvara och datorer. Bland Microsofts produkter och tjänster finns bland annat Microsoft Office 365 Education, Microsoft Windows, Microsoft Cloud, Minecraft, Skype och sökmotorn Bing. Läs mer på www.microsoft.se.

Om IST
Med smarta lösningar och värdeskapande tjänster inom administration, lärande och schema, hjälper vi skolor och förskolor att möta sina utmaningar och gör skoldagen enklare och effektivare för såväl elever och föräldrar, som lärare och skolledare. ISTs huvudkontor finns i Växjö och övriga kontor i Stockholm, Linköping, Oslo, Roskilde och Hamburg (Neritz). Företaget har drygt 400 medarbetare och nästan hälften har en bakgrund inom förskola eller skola. Läs mer på www.ist.com.

För mer information, kontakta

Oskar Schröder, Head of Business Unit Labs, IST, oskar.schroder@ist.com, +46 73 653 13 00