IST fortsætter sin vækstrejse

IST fortsætter sin vækstrejse

IST fortsætter sin vækstrejse

30 / 5 - 2018

- Planlægger at ansætte mindst en person om ugen indtil 2020.

2017 blev et fantastisk regnskabsår for edtech-virksomheden IST, som fortsat vinder markedsandele på alle hjemmemarkeder, både i Danmark og på øvrige hjemmemarkeder. Virksomheden voksede med mere end 10 procent, leverede 10 procent i overskud og har investeret 70 millioner MSEK i nye produkter. Dette fremgår af IST’s årsrapport, der offentliggøres i dag.

- Vi har i løbet af året udvidet vores markedsandele og konsolideret vores position både i Danmark og i Skandinavien som helhed, hvilket selvfølgelig er glædeligt. En særlig vigtig begivenhed i løbet af året var opkøbet af UDDATA, som baner vejen for en helt ny kundegruppe, nemlig gymnasier, erhvervsskoler og -akademier. Opkøbet var helt i tråd med vores mål om at opnå markedsandele i netop dette segment, siger Anne Frederiksen, Administrerende direktør i Business Region Denmark.

Investering til fremtiden
I 2017 er IST vokset med omkring 100 personer og har nu over 400 ansatte. Virksomheden trådte ind i et helt nyt marked, nemlig det tyske, med opkøbet af virksomheden RDT. IST har i alt foretaget fire opkøb i løbet af året; delejerskab i Schoolido, Skolon og Jarocka i Sverige samt opkøb af UDDATA i Danmark. Planen er at ansætte mindst en person om ugen indtil 2020 og fortsætte med at vokse, både organisk og med opkøb.

- Alt tyder på fortsat stærk vækst. Vores investeringer i både nye produkter og nye virksomheder giver os mulighed for at fordoble vækstraten i 2018. Vi har gjort store investeringer for at opnå resultater indtil nu, og vi vil fortsætte med at investere for at levere endnu større værdi for vores kunder og brugere i fremtiden. Vi forventer at investere 100 millioner i nye produkter i 2018, siger CEO i IST Tommy Eklund.

Nøgletal for 2017
1 Omsætning 386 MSEK (351 MSEK)

Resultat EBITDA 36 MSEK (50 MSEK)

F & U-investeringer 70 mio. Kr. (67 mio.

Salgsvækst 10% (7%)

Vigtige begivenheder i løbet af året
IST opkøbte den danske edtech-virksomhed UDDATA (en del af Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier) med 25 medarbejdere og lang erfaring med at levere administrative systemer til gymnasier, erhvervsskoler og – akademier.

IST kom ind på det tyske marked med opkøbet af edtech-virksomheden FTU, Ramcke Datentechnic GmbH, med kontorer i Neritz og Schmalkalden og 40 medarbejdere.

Et helt nyt forretningsområde blev lanceret, IST Home, der fokuserer på hjemmets rolle i læringsprocessen. I forbindelse med etableringen blev der åbnet et nyt kontor i Linköping.

IST indgik ti års samarbejde med Linnéuniversitetet og investerede 10 mio. kr. i forskning i digitale læringsprocesser.

Vi lancerede en samlet cloud-baseret løsning, IST Everyday, som omfatter IST Administration, IST Learning, IST Schedule og IST Home.

Hvis du vil læse hele årsrapporten, kan du hente den her.

For mere information
Kontakt: Tommy Eklund, CEO IST, tommy.eklund@ist.com, 076-610 56 30.