IST Sverige rekryterar ny vice vd

IST Sverige rekryterar ny vice vd

IST Sverige rekryterar ny vice vd

24 / 9 - 2018

PRESSMEDDELANDE

Edtechbolaget IST har anställt Andreas Fridell som ny vice vd, med ansvaret att utveckla bolagets erbjudande och partnersamarbeten på den svenska marknaden.

Det känns fantastiskt bra. För att få med alla i skolans värld på den digitala resan krävs användarvänliga lösningar, som förenklar och effektiviserar skolvardagen på riktigt. Det ska bli väldigt spännande att vara med och lyfta IST:s erbjudande ytterligare en dimension och på så sätt bidra till detta, säger Andreas Fridell.
 
Brinner för ledarskap 
Andreas Fridell är 37 år och kommer närmast från en position som Chief Commercial officer på börsnoterade IT-bolaget Fortnox. Han har mångårig erfarenhet av affärsutveckling och försäljning, brinner för både ledarskap och lärande och har även arbetat nio år inom Försvarsmakten.

Andreas, som tillträdde sin nya tjänst på IST i mitten av augusti, kommer att ingå i ledningsgruppen. Hans uppdrag blir att skapa förutsättningar för vidare expansion och utveckling, exempelvis via partnersamarbeten.

Andreas Fridell, vice vd IST Sverige

Vi är jätteglada över att Andreas valt att komma till IST. Vi driver en förändringsprocess och växer snabbt. Rekryteringen är ytterligare ett steg att fullt ut förankra vår position som helhetsleverantör av lösningar till skolorna, där inte minst vårt partnernätverk är en viktig pusselbit, säger Björn Andersson, vd på IST Sverige.

Fem miljoner användare
IST är med sina cirka fem miljoner användare Skandinaviens ledande edtechföretag inom administration, lärande och schema med hemmamarknader i Skandinavien och Tyskland. Företaget har de senaste åren genomfört flera omfattande förändringar av både organisation och erbjudande för att möta behoven från nya målgrupper i samhället, bland annat med ett unikt lärerbjudande.

För mer information, kontakta:
Andreas Fridell, vice vd IST Sverige, andreas.fridell@ist.com, +46 (0)72-245 21 70
Björn Andersson, vd IST Sverige, bjorn.andersson@ist.com, +46 (0)703-840 505