IST och MobilityGuard samverkar för säkerhet i dagens och framtidens skola!

IST och MobilityGuard samverkar för säkerhet i dagens och framtidens skola!

IST och MobilityGuard samverkar för säkerhet i dagens och framtidens skola!

5 / 9 - 2016

IST och MobilityGuard har tecknat ett avtal, till ett värde av cirka 75 miljoner SEK som kommer erbjuda ISTs kunder den säkerhetslösning som krävs för dagens och framtidens skola.
Lösningen ger möjlighet för elever, lärare och föräldrar att enkelt och säkert använda de funktioner som IST Applications och Dexter erbjuder i molnet.
Tekniskt innehåller lösningen stark identifiering av användaren samt stöd för Single Sign-On och identitetsfederation.
Säkerhet blir genom avtalet en naturlig del i ISTs leverans och lösningen uppfyller alla de höga krav som Datainspektionens ställer på skydd av skolsystem.
IST och MobilityGuard har sedan många år tillbaka ett bra samarbete och detta avtal har knutit företagen ännu närmare varandra. IST har därmed valt MobilityGuard som den rekommenderade säkerhetslösningen för sina produkter och tjänster.

Björn Andersson, VD, IST Sverige, säger: ”Vi ser MobilityGuard som en strategiskt viktig partner för att kunna erbjuda våra kunder en komplett lösning med skolsystem där IT-säkerheten är a och o.”
”Vi har arbetat många år tillsammans med IST vilket har varit både givande och intressant. Nu ser vi fram emot att få vara med och leverera en säkerhetslösning till ISTs imponerande produktportfölj.” säger MobilityGuards VD och grundare Johan Sundström.

Om MobilityGuard
MobilityGuard är en av de ledande aktörerna i världen inom området IT-säkerhet. Man utvecklar innovativa tekniska produkter och tjänster för säker åtkomst, identitetshantering och elektronisk signering. MobilityGuard är den största leverantören av federationstjänster i Europa. Man har sitt huvudkontor i Göteborg och marknadsför och säljer säkerhetslösmingar i Europa och Amerika via utvalda samarbetspartners.

Om IST
IST har stått sida vid sida med skolan i mer än 30 år. Tillsammans har man följts åt, utvecklats tillsammans, utmanat varandra och hittat nya vägar framåt. IST levererar IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen och verksamheten bättre för alla som jobbar med skolan. Med smartare lösningar arbetar IST för att realisera sin vision att alla har rätt till en bra skola. Huvudkontoret finns i Växjö, med ytterligare kontor i Stockholm, Oslo och Roskilde. Man har 270 anställda varav ungefär hälften har en bakgrund inom skola/pedagogik.