Växjö kommun väljer IST Lärande till förskolor och skolor

Växjö kommun väljer IST Lärande till förskolor och skolor

Växjö kommun väljer IST Lärande till förskolor och skolor

20 / 12 - 2016

Växjö kommun väljer IST Lärande till förskolor och skolor

Edtechbolaget IST har vunnit upphandlingen av digitalt systemstöd till Växjö kommuns förskolor och skolor. IST Lärande levde upp till kommunens krav på ett systemstöd som är hållbart, flexibelt, tillgängligt och effektivt för lärandeprocessen.

– Det nya digitala systemstödet kommer att bli en betydelsefull och effektiv resurs för såväl personal i skolan som barn, elever och vårdnadshavare. Jag ser fram emot ett bra samarbete som på sikt kan bidra till att Växjö växlar upp ytterligare som utbildningsstad, säger Anna Tenje, ordförande i utbildningsnämnden.

Tiotusentals användare
IST, som är Nordens största leverantör av IT-lösningar för skola och barnomsorg, vann upphandlingen i konkurrens med andra mjukvaruleverantörer. Avtalet mellan Växjö kommun och IST löper över två år med option för ytterligare förlängning.

Drygt 18 000 barn och elever och mer än 2 500 anställda i Växjö kommun kommer att få användning av tjänster kopplade till systemet.

– Vi är glada och stolta över att få leverera IST Lärande till Växjös många förskolor och skolor. Växjö kommun har ambitionen och målsättningen att utveckla skolan, förbättra kvaliteten och göra den mer effektiv och det är precis det vi verkar och brinner för, säger Björn Andersson, vd för IST Sverige.

Utgår från läroplanen
IST Lärande ger skolan möjlighet att jobba med planering, omdöme och uppföljning samt kommunicera med elever och föräldrar, inom en och samma plattform. Allt baserat på Skolverkets läroplaner.

– Systemet är fullt integrerat med G Suite for Education (Google) och läraren har tillgång till alla delar i applikationen tillsammans med övriga applikationer som vi har kring lärprocessen. Det gör det till ett smidigt, modernt och effektivt verktyg i undervisningen, säger Magnus Telehagen, produktansvarig på IST Sverige.

För mer information, kontakta
Björn Andersson, vd IST Sverige AB, bjorn.andersson@ist.com, 0470-70 71 52
Magnus Telehagen, produktansvarig IST Sverige, magnus.telehagen@ist.com, 0470-70 71 12
Anna Tenje, ordförande utbildningsnämnden, Växjö kommun, 070-983 44 16